Suppletieaangifte

Dienst

Als ondernemer dien je na afloop van elk boekjaar te bepalen of er te veel of te weinig BTW is afgedragen. Meestal gebeurt het checken hiervan tijdens het opstellen van de jaarrekening. Is er gebleken dat er een onvolledige BTW-aangifte is ingediend, dan moet je de omzetbelasting via een suppletieaangifte corrigeren. Je vult er voor het betreffende tijdvak de juiste en volledige gegevens in en dient het digitaal in bij de Belastingdienst. 

BTW-aangifte corrigeren
De suppletieaangifte is dus bedoeld om onjuistheden in eerdere aangiften te corrigeren. Het termijn voor het indienen hiervan is vijf jaar. De suppletieaangifte leidt tot een naheffingsaanslag (indien er te weinig is betaald) of wordt behandeld als een verzoek om teruggaaf. Anders dan de reguliere BTW-aangifte hoeft het verschuldigde bedrag pas na ontvangst van de naheffingsaanslag te worden betaald. Veel ondernemers weten niet wat de suppletieaangifte precies inhoudt en waar op gelet moet worden. Houtsma BTW-Advies is je graag van dienst bij dit soort BTW-vraagstukken.

Wat kost hulp bij de suppletieaangifte?
De kosten van hulp bij de suppletieaangifte is afhankelijk van de aard en omvang van de correctie. Vanzelfsprekend krijg je vooraf duidelijkheid over de precieze kosten van de ondersteuning.

Contact opnemen

Op zoek naar ondersteuning bij het opstellen van de suppletieaangifte tegen een vaste scherpe prijs? Neem contact op voor een kennismaking of het aanvragen van een duidelijke offerte.

Menu